Feestelijke doorstart Omgangshuis Noord-Holland

Omgangshuis Noord-Holland is vanaf 1 maart 2018 weer volledig operationeel. Om dat te vieren bieden we jeugdhulpverleners, juristen en ouder-kindadviseurs die net als wij te maken hebben met scheiding en omgangsproblematiek, kosteloos een workshop:

Scheiding en hechting

Elk kind heeft recht om op te groeien in een veilige, stabiele omgeving. Scheiding van ouders kan hun gevoel van basisveiligheid ontwrichten. Wanneer ouders ondanks de breuk tussen hen de band tussen de vertrekkende ouder en het kind weten te behouden, hoeft dit niet tot een langdurige gevoel van onveiligheid te leiden. Soms lukt dat niet en ontwikkelt het kind een negatief zelfbeeld en/of probleemgedrag. Maar ook contact opbouw of –herstel kan bij een kind onzekerheid en onveiligheid veroorzaken. Wat zijn zorgelijke kindsignalen, hoe herken je ze, maar ook hoe buig je negatieve patroon om zodat het kind met beide ouders afzonderlijk een zinvolle relatie kan onderhouden? Wat is een gezonde hechting, wat zijn de gevolgen van een relatiebreuk tussen ouder en kind, welke strategieën ontwikkelt een kind om daarmee om te gaan en welke patronen houden een ongezonde coping in stand ?

Aan de hand van onze ervaringen wisselen we met belangstellende jeugdzorgers, juristen en ouder-kind adviseurs graag hun en onze succesverhalen maar ook mislukkingen, uit. Klik voor data, aanmelding en het exacte programma op de volgende link: Workshop Scheiding en Hechting Omgangshuis.

ANBI status

Stichting Omgangshuis Noord Holland is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dat betekent dat we voldoen aan de eisen die de belastingdienst stelt aan goede doelen. Lees verder